zondag 27 mei 2012

Wild haken: de putter

Het is een prachtig vogeltje en je komt ze gewoon in het wild tegen hier in Nederland: de putter. Niks tropisch aan al zou je dat vermoeden door de kleuren. Hij houdt van wilde bermen en weides met af en toe een struikje en klein boompje. Hij plukt gretig de zaden uit uitgebloeide distels, vandaar ook de bijnaam distelvink (hoewel hij graag op paardenbloemen, grassen, elzenproppen en meer zit).

Als meisje wist ik niet beter dat putters ook in een volière vliegen en daar heel wat jongen voortbrengen onder gezag van mijn vader. Als we wandelden stopten we om de 10m, want dan hoorden we puttergekwetter. Ik hoor nu putters altijd eerder dan ik ze zie.

En hoe kan het dat ik nu zelf een putterman heb? Nee geen putter zelf maar een man met putters. In een voliere. Schijnbaar werkt de putterliefde aanstekelijk.

Ik ben dus maar wild gaan haken en het resultaat is een nieuwe puttersoort: de amigurimi putter ;-)


Eigen kweek amigurimi putter

Vaders eigen kweek eumo putter

Ik heb hem toch maar een andere habitat gegeven,
heeft mijn putterman ook wat te kijken onderweg.

Geen patroon deze keer, deze zit in mijn hoofd. 
Want wie wil er verder nou een putter haken. 
Zou er ooit op de wereld iemand anders zo gek zijn geweest?3 opmerkingen:

 1. Hoi, Yvonne, je maakt mooie dingen. Ik was een beetje de petit fourtjes aan het bekijken, maar jij geeft er weer een hele leuke draai aan!
  gr. Mariet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een mooi puttertje! in mijn kinderjaren hadden we er thuis ook ééntje. jouw knuffeltje brengt mooie herinneringen boven. leuke blog en "haaksels" trouwens! - een haakfan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou erg graag een puttertje haken, ik verzamel puttertjes en distels, dus een beetje hulp bij het haken zou ik fijn vinden.

  BeantwoordenVerwijderen